[klicka här för bättre layout]

     
  Håkan Lövén      
  Inspirationsbrev nummer 2:2013  

Tips och idéer

 
         
   
   
 

Är du en samarit eller en parasit?
Trogna läsare vet att många av mina provocerande titlar bara vill ha uppmärksamhet. Och så är fallet även den här gången .. i alla fall delvis.
Det här brevet handlar om människors vilja att, mer eller mindre, bidra genom sitt yrkesval.
En klassiker är att kategorisera arbetsverksamma i två grupper;
1. De som jobbar för att leva
2. De som lever för att jobba
Lika klassiskt är det att tänka om dessa att;
- De som jobbar för att leva, är sympatiska medborgare a la goa gubbar i Götet.
- De som lever för att jobba, är ytliga arbetsnarkomaner a la brats på Stureplan.
..för mig är det tvärt om. Låt mig förklara.

Stackaren - att behöva dra sitt strå till stacken
Jag förringar inte alla de som gör en fullgod arbetsinsatts för att kunna lyfta lön i slutet av månaden. Tvärt om så  uppskattar jag dem.. och då ofta mer än vad jag uppskattar många andra arbetsföra människor. Att jag skriver "dem" är för att jag (tyvärr) inte är en av dem, utan en annan kategori, som jag nu tänkte fokusera på. Jag tänker på oss som valt en yrkesbana som vi inte bara trivs med, utan brinner för.

Lön för mödan
Bland oss som valt en karriär baserad mer på lust än bara ett jobb, finns olika typer av "lust" - vad i vårt yrkesval som attraherar oss. Här är det lätt att tänka på dom som valt vårdyrke, pedagoger osv. Men givetvis kan det också vara en revisor som brinner för att ställa siffror till rätta i avancerade kalkyler för bolaget och Skatteverkets.. statens.. samhällets bästa.
Vi, dessa människor, får nåt mer än lön. Vi får en tillfredställelse inte sällan utöver lönekuvertet. Men vänta nu, får inte tidningsbudet ut nåt av vetskapen att läsaren får sin morgontidning punktligt 06:00? Självklart! Men låt oss vara ärliga. Hur många tidningsbud lever sin dröm när dom kör runt DN i sin bil 05:15, och hur många gör det för att över huvud taget kunna leva sin dröm?

Att ge och ta, eller bara ta.. eller bara ge?
Eftersom jag är född med total avsaknad av skam tänker jag nu ventilera mina åsikter kring oss som valt ett yrke vi brinner för, och om olika drivkrafter.
Jag har mött kollegor som mer eller mindre jobbar med samma sak som jag, men med andra drivkrafter. Första gången (det var länge sen) blev jag förvånad. Idag är jag både införstådd och delvis luttrad.
För mig, och många med mig, är incitamentet att som konsult kunna hjälpa en individ/grupp/chef, där arvodet är en ynnest som kvittens på prestationen, och ett medel för att betala räkningar.
För en annan är incitamentet arvodet, där hjälpen är en ynnest som.. PR-medel? Nej jag är inte bitter.. jag reflekterar bara. :)

Ännu en entreprenör är död
Oj nu blev jag dramatisk igen. Ja, jag insåg nyligen på nytt att jag inte är en entreprenör, även om jag som 17-årig egenföretagare borde vara det.
För några veckor sedan genomförde jag en utbildning i kommunikation. En övning går ut på att alla deltagare beskriver ett ord, för att inse att vi alla associerar väldigt olika. Den här gången valde jag ordet "entreprenör" och helt plötsligt var gruppen mer samstämmiga än tidigare när jag använt ord som "motion" och liknande.
Jag blev faktisk rätt paff över hur väl min nidbild överensstämde med deltagarnas uppfattning. Kontentan var att en entreprenör var en  rastlös säljare som drevs av affärer och ekonomi.. inget annat. Eller jo, den samma var också socialt begåvad, men det var bara medel för att nå målen.
Så i och med detta kan jag nu tryggt förlika mig med att jag inte är en en entreprenör.

Telefonförsäljare och fästingar
Om jag som "mellanleverantör" inte direkt bidrar till någon nytta för slutkunden, utan bara bistår huvudleverantören, vad tillför jag då? Om jag som återförsäljare bara söker vägar att "skära mellan" - tjäna pengar på att andra tjänar pengar, vad tillför jag då?
Ni menar en mellanhand? Som slutkonsument, hur mycket uppskattar vi mellanhänder?
Allt ovan är en bra fråga. Och jag kommer aldrig förringa dom som jobbar med telefonförsäljning eller står i gallerior och hojtar. Tvärt om, dom gör sitt jobb och dom gör det bra.
Men jag kan ärligt säga att jag aldrig kommer vara imponerad av tex Phone House VD:s nya båt.. aldrig.

Allas yrkesval har en förklaring
Oavsett vad du jobbar med så finns det en förklaring. Ditt val av yrke just nu går ofta att härleda till historien. Det du kan fundera på är vad du får ut av ditt jobb. Och framför allt, borde du vara någon annanstans än där du nu är? 

Sprida Lövéns ord?
Aslutningsvisv vill jag be dig om en tjänst. Om du gillar det här brevet och har Facebook, öppna brevet i en Internetläsare och klicka på "dela" här till höger. Du som redan läser det här på Facebook... du vet vad du kan göra. :-)

   

Lövén levererar sällan det kunden vill ha.
Vi tar reda på vad kunden behöver och ser sen till att i första hand leverera just det.

Vill ni ha ett trevligt avbrott i vardagen?
..ring någon annan. Vill ni ha utveckling och resultat - ring Lövén!

En dålig kapten skyller på väder och vind, eller rent av manskapet.
En bra kapten lär sig segla.

Har Er organisation inte tid med utbildning och konsulter?
...då är ni i desperat behov av Lövéns effektivitetsutbildningar. Kontakta oss omgående!

Fördelarna med organisations-interna utbildningar kontra publika kurser

Fördelarna med organisations-interna utbildningar kontra öppna kurser är flera. Till exempel att få rätt innehåll, i rätt tid, till rätt pris.
Läs mer här >>

Administration av det här brevet

Vill du läsa äldre inspirationsbrev, avregistrera dig eller få det till en annan adress... klicka här.

För mer information om tipsen ovan kontakta Håkan via hans hemsida på www.loven.se

 
Dela

 

   
   

© 2013 Håkan Lövén  |  loven.se  | handbok.se mindofsuccess.se